Sadettin ve Feyhan Karaata İlköğretim Okulu'nun Tarihçesi

Okul 1990 - 1991 yıllarında Birecik eşrafından şuanda Hakkın rahmetine kavuşan Fuat AYALP tarafından yaptırılmış, aynı dönemde de eğitim ve öğretime açılmıştır.

Fuat AYALP; Feyhan KARAATA'nın babası, Sadettin KARAATA'nın kayın babasıdır.

22 Nisan 1988 tarihinde çok elim bir trafik kazası sonucu ebedi dünyaya göç eden Feyhan, Sadettin ve onların henüz 23 Nisan bayramı hazırlıkları yarıda kalan çocukların (Evrim, Müge ve Verda) anısına yaptırılmıştır.

Okulun yeri, Belediye encümeninin kararı ile okulu yaptıran Fuat AYALP'e satılmış, bu yerin üzerine 2 katlı yedi derslikten, bir müdür odası, bir öğretmen odası olmak üzere bu eğitim merkezini yaptırmıştır.

Halen Meydan mahallesi oturanları ile civarındaki dağınık yerleşim yerlerinin çocuklarına hizmet veren ve 650 öğrenciyi eğitebilecek kapasiteye sahip bir okuldur.

Okulun bazı eksiklikleri de Okulu kalkındırma, güzelleştirme ve fakir öğrencileri koruma derneği ile karşılanmış olup eksiksiz olarak eğitimini sürdürmektedir.

03-01-2024